Kielikoulu Acento Latino

Espanjan kielen opetusta

Lue lisää

Ajankohtaista / News

4.10.2018Rumbaillan vierailevien artistien Hanselin ja Williamsin tanssitiivaritLue lisää »2.9.2018Noche de la Rumba 27.10. SuvilahdessaLue lisää »23.10.2018Ladies' Style peruttu la 27.10.Lue lisää »9.10.2018Guillermon loppusyksyn kurssit on julkaistuLue lisää »2.10.2018Felixin taidetta Caisassa 19.10.-6.11.Lue lisää »

Uutiskirjeen tilaus

Opettajat / Teachers

Tradición Vivassa opettavat:


Felix Torres

Felix TorresTradición Vivan perustaja ja pääopettaja.

Felix on valmistunut Narciso Medinan tanssiakatemiasta (Academia de la Danza de Narciso Medina). Hän on opiskellut  myös Kuuban arvostetussa taidekorkeakoulussa ISA:ssa (Instituto Superior de Arte), mutta opinnot keskeytyivät neljännellä vuosikurssilla hänen muutettuaan Suomeen ja perustettuaan Tradición Vivan.

Felix on toiminut kouluttajana Havannan Plazan (Plaza de la Revolución) kaupunginosan Instructores de Artessa.

Vuosina 1997-2005 Felix tanssi Conjunto Folklórico Nacional de Cubassa. Parin ensimmäisen vuoden jälkeen hän nousi solistin asemaan.

Vuonna 1962 perustettu Conjunto Folklórico Nacional de Cuba on Kuuban merkittävin folkloriseen tanssiin perehtynyt kokoonpano ja samalla maan kansallistanssiryhmä. Conjunto Folklórico esittää niin vanhoja, ainutlaatuisia, kuubalaisen kansanperinteen perustan muodostavia muista kulttuureista lähtöisin olevia tansseja kuin kuubalaisia nykytanssejakin. Se on kerännyt kansainvälistä mainetta yli sadalla ulkomaankiertueella esiintyen useimmilla maailman tärkeimmillä näyttämöillä.

Conjunto Folklóricossa Felix on työskennellyt yhdessä Kuuban maineikkaimpien folkloriikkaan erikoistuneiden taiteilijoiden kanssa ja oppinut tuntemaan folkloriset tanssit perin pohjin niiden alkujuurilta asti. Siellä hän on kehittänyt luovuutensa ja tullut tunnetuksi tanssijana.

alkuun

Guillermo Sarduy


GuillermoGuillermo on Kuuban EPA:sta (Escuela Profesional de Arte) valmistunut tanssija ja tanssinopettaja. Ennen Suomeen muuttoaan Guillermo tanssi 8 vuotta Havannan kansallisryhmän Conjunto Folklórico Nacional de Cuban ensitanssijana (solista principal). Yksi Guillermon uran kohokohtia on ollut mm. esiintyminen Pekingin olympialaisissa sekä työskentely Alberto Mendézin (Kuuban kansallisbaletti) kanssa. Suomessa Guillermo on jatkanut uraansa nykytanssijana ja tanssinopettajana Helsingissä. Guillermo on työskennellyt useissa produktioissa mm. Joona Halosen supersuosion saaneessa teoksessa Straight sekä Helsingin kaupunginteatterin teoksessa Kuka pelkää tappajahaita. Guillermo on tanssijana ja opettajana erittäin kunnianhimoinen ja taiteesta tinkimätön. Vaativuudestaan huolimatta hän innostaa oppilaitaan rennolla mielellä sekä suurella huumorintajulla. 


EDUCATION

1999-2002 Escuela Professional de Arte Samuel Feijoó (EPA), Cuba. Professional School of Arts. Major in Contemporary dance & Afrocuban folklore. Minor in percussion and singing. 

1995-1998 Escuela de Arte Olga Alonso. Secondary school of Arts. Major in Ballet and Contemporary dance. Minor in percussion and singing.

1989-1995 Escuela José Martí Pérez, Cuba. Primary school.


WORK EXPERIENCE

2018 - 2017 Guillermo Sarduy – Kiteytyvä. Job description: Choreographer and
dancer.

2018 - 2017 Joona Halonen – Tight. Job description: Dancer

2017 - 2016 Kirsi Monni – ActsAndAffects Job description: Dancer

2014 Joona Halonen – Nolla Nolla. Job description: Dancer 

2014 Helsingin kaupungin teatteri (Helsinki Dance Company) – Joona Halonen: Kuka pelkää tappajahaita. Job description: Dancer

2013 Glims & Gloms Dance Company – Aikojen lopun kvartetto. Job description: Dancer

2013  Joona Halonen – Straight. Job description: Dancer

2012 Glims & Gloms Dance Company - Viktor. Job description: Dancer. 

2011 Tanssille ry – ammattilaistunnit. Contemporary dance classes teacher for professionals. 

2002-2010 Conjunto Folklórico Nacional de Cuba. 8 years in Cuba’s National dance group in Havana. Position: First dancer (solista principal). 

2003-2010 Dance productions with Cuba’s most recognized choreographers: 

Alberto Mendéz, Ballet National de Cuba (Cuba’s National Ballet) 

Isidro Rolando, Danza Contemporanea (Cuba’s National Modern Dance group)

Liz Alfonso, Ballet Español (Spanish Ballet)

Santiago Alfonso, Tropicana (Cuba’s most famous Cabaret group)

2008-2009 Different dance tours and other bigger events/festivals such as Beijing Olympics 2008 and Ballet Folklórico Nacional de Cuba tour in Spain and Portugal in 2009 as a soloist dancer.   Yusleyby Stoker Fernandez

YusleybyTaustastani

Valmistuin vuonna 2000 Escuela Profesional de Artesta ("Samuel Feijo"). Erikoistumistodistuksen sain kuubalaisista kansantansseista. Ensimmäinen työpaikkani oli Escuela de Intructores de Artessa (EIA) Villa Clarassa kansantanssin opettajana. Vuonna 2001 tulin valituksi Conjunto Folklórico Nacional de Cuban tanssijaksi, jossa nousin solistin asemaan. Osallistuin erilaisiin kansainvälisiin kiertueisiin, festivaaleihin ja kulttuurivaihtoon. Esiinnyin Saksassa kansainvälisillä kirjamessuilla, koreografina Santiago Alfonso, muita messuilla mm. Adalberton Alvarez, Polo Montanez, Hailan ja monia muita.

Olen tehnyt kiertueita mm. Manolito Simonet y su Trabucon kanssa Ranskassa, Italiassa, Bahamassa, 4 festivaalia Meksikossa, Kreikassa. Tulin valituksi osaksi kanadalaista tanssiryhmää nimeltä "Decidedly Jazz", jossa olin 4 kuukautta edustamassa Kuubaa showssa nimeltä "Bulla", joka sai osakseen hyvän menestyksen ja hyvät arvostelut. Olen myös osallistunut useisiin kansallisiin kiertueisiin Kuubassa, kuten Conjunto Folklórico Nacionalin 45-vuotisjuhlakiertueeseen, jossa minulla oli mahdollisuus esittää teoksia Kuuban tärkeimmiltä koreografeilta kuten Santiago Alfonso, Liz Alfonso, Rolando Isidro, Dany Villalonga. Uskon pystyväni välittämään ihmisille liikkumisen ja musiikin tuoman ilon.

Yoli Mendez Brown


Yoli_kasvokuva.jpg

Yolaidis Mendez Brown

Koulutus:

* EVA Escuela Vocacional de Arte Regino Eladio Boti (Guantanamo)  
* ENA Escuela Nacional de Arte 1997  
* ISA Instituto Superior de Arte 1998-2003

Työkokemus:

* Solistitanssija, Grupo ISA Danza
* Folkloretanssien opettaja, Instituto Superior de Arte (ISA) http://www.isa.cult.cu/

* Solistitanssija, Salsa la Barriada -salsaryhmä
* Solistitanssija, Papo Angarica Y Su Son Yoruba -salsaorkesteri  
* Kuubalaisten kansantanssien ja afrokuubalaisten tanssien opettaja, kulttuurimatkatoimisto La Agencia de Turismo Cultural "Paradiso" http://www.paradisonline.com/es/  
* Opettaja tanssikursseilla Tanskassa, Venezuelassa, Kanadassa, Saksassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Kolumbiassa

* Kiertueet Saksassa, Venezuelassa, Mexicossa, Venäjällä ja Tanskassa

* Opettaja, tanssikoulu Dance & Love Nation, Turku

https://www.facebook.com/yoli.mendezbrownJulio Napoles

julio_2015.jpg

Julio on Kuuban ENAE:sta (Escuela Nacional de Artes Escénicas) v. 2007 valmistunut ammattitanssija. 


Hänellä on mittava kokemus työskentelystä suurten tanssikoreografien kuten Santiago Alfonson, Alberto Mendezin ja Domingo Paun kanssa. Hän on toiminut tanssijana Kuuban kansallistanssiryhmässä Conjunto Folklórico Nacional de Cubassa, jota hän myös edusti menestyksekkäillä kiertueilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin mm. Qatarissa, Espanjassa, Meksikossa, Ranskassa ja Portugalissa.

Julio on opettanut Tradición Vivassa vuodesta 2010. Nykyisin hän asuu Barcelonassa, jossa hän opettaa kaikkia viihdemaailman taitojaan. Hän vierailee myös muualla Euroopassa opettamassa afrokuubalaisia tansseja, latinalaista showtanssia, modernia kuubalaista tanssitekniikkaa, afrokuubalaista rumpujen soittoa ja laulua sekä katutansseja kuten reggaetonia ja hiphopia. Hän on erittäin monipuolinen tanssija. Sonya Lindfors

sonya2.jpgSonya on koreografi, tanssija, UrbanApa-taideyhteisön perustaja ja taiteellinen johtaja, sekä erittäin kokenut tanssinopettaja. Sonya on valmistui koreografiksi (MA of Arts) Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2013.

Sonya on tanssinut yli kaksikymmentä vuotta, hän aloitti tanssitunnit neljävuotiaana Helsingin Tanssiopistolla ja on tanssinyt siitä asti. Hän on opiskellut mm. jazzia, balettia, nykytanssia, showtanssia ja eri katutanssilajeja ensin Helsingin Tanssiopistolla ja myöhemmin vapaaoppilaana StepUpilla ja Tanssivintillä. Sonya on täydentänyt opintojaan treenaamalla eri puolilla maailmaa. Hän on käynyt treenaamassa mm. New Yorkissa, Pariisissa, Havannassa, Lontoossa, Pietarissa ja eri puolilla Afrikkaa.

Tanssijantöitä Sonya on tehnyt jo vuodesta 2001 työskennellen monipuolisesti niin viihde- ja katutanssi- kuin taidetanssipuolella. Sonyan on voinut nähdä musikaaleissa, musiikkivideoissa, mainoksissa, muotinäytöksissä, elokuvissa, artistien taustatanssijana, SM-kisoissa tai teatterin lavalla. Katutanssijana Sonya kunnostautunut usean SM-mitalin verran, erityisesti housetanssijana.

Viimeiset kolme vuotta Sonya on työskennellyt enimmäkseen koreografina sekä UrbanApan taiteellisena johtajana. Viimeisimpiä koreografioita ovat olleet NOIR? (2013), Helsinki Dance Companylle tehty Chorus Line 2013 (2013), sekä Gruppen Fyralle tehty GR8 XXXPEKT8TIONZ (2014). Lisäksi Sonya on tehnyt koreografiaa m.m. Peter Pan -musikaaliin (Lappeenrannan kaupunginteatteri), Suomi Uuteen Nousuun -näytelmä (Kokkolan Kaupunginteatteri) ja Yökyöpelit-lastenmusikaaliin (Helsingin Kaupunginteatteri). Vuonna 2013 Sonyan luotsaamalle UrbanApalle myönnettiin tanssitaiteen valtionpalkinto.

Opettajana Sonya on tarkka, energinen ja kannustava. Tunneilla käydään perusasioita läpi, tehdään koreografiaa ja perehdytään tanssin esiintyvämpään puoleen. Tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa!

Lisätietoja:
www.urbanapa.fi ja http://sonyalindfors.tumblr.com