Kielikoulu Acento Latino

Espanjan kielen opetusta

Lue lisää

Ajankohtaista / News

5.2.2019Hector Oviedon tiivarit la 9.3.Lue lisää »4.2.2019Muutos lauantain aikataulussa; rumba normaalina viikkotuntinaLue lisää »3.2.2019Pari muutosta alkuviikon aikataulussaLue lisää »19.1.2019Yolin helmikuun afrokurssiLue lisää »15.1.2019Bileet pe 8.3. - EURO RUMBA ASHÉ - oficial & Hector Oviedon tanssiryhmäLue lisää »

Uutiskirjeen tilaus

Opettajat / Teachers

Tradición Vivassa opettavat:

Felix Torres

Felix TorresTradición Vivan perustaja ja pääopettaja.

Felix on valmistunut Narciso Medinan tanssiakatemiasta (Academia de la Danza de Narciso Medina). Hän on opiskellut  myös Kuuban arvostetussa taidekorkeakoulussa ISA:ssa (Instituto Superior de Arte), mutta opinnot keskeytyivät neljännellä vuosikurssilla hänen muutettuaan Suomeen ja perustettuaan Tradición Vivan.

Felix on toiminut kouluttajana Havannan Plazan (Plaza de la Revolución) kaupunginosan Instructores de Artessa.

Vuosina 1997-2005 Felix tanssi Conjunto Folklórico Nacional de Cubassa. Parin ensimmäisen vuoden jälkeen hän nousi solistin asemaan.

Vuonna 1962 perustettu Conjunto Folklórico Nacional de Cuba on Kuuban merkittävin folkloriseen tanssiin perehtynyt kokoonpano ja samalla maan kansallistanssiryhmä. Conjunto Folklórico esittää niin vanhoja, ainutlaatuisia, kuubalaisen kansanperinteen perustan muodostavia muista kulttuureista lähtöisin olevia tansseja kuin kuubalaisia nykytanssejakin. Se on kerännyt kansainvälistä mainetta yli sadalla ulkomaankiertueella esiintyen useimmilla maailman tärkeimmillä näyttämöillä.

Conjunto Folklóricossa Felix on työskennellyt yhdessä Kuuban maineikkaimpien folkloriikkaan erikoistuneiden taiteilijoiden kanssa ja oppinut tuntemaan folkloriset tanssit perin pohjin niiden alkujuurilta asti. Siellä hän on kehittänyt luovuutensa ja tullut tunnetuksi tanssijana.

alkuun

Guillermo Sarduy


GuillermoGuillermo on Kuuban EPA:sta (Escuela Profesional de Arte) valmistunut tanssija ja tanssinopettaja. Ennen Suomeen muuttoaan Guillermo tanssi 8 vuotta Havannan kansallisryhmän Conjunto Folklórico Nacional de Cuban ensitanssijana (solista principal). Yksi Guillermon uran kohokohtia on ollut mm. esiintyminen Pekingin olympialaisissa sekä työskentely Alberto Mendézin (Kuuban kansallisbaletti) kanssa. Suomessa Guillermo on jatkanut uraansa nykytanssijana ja tanssinopettajana Helsingissä. Guillermo on työskennellyt useissa produktioissa mm. Joona Halosen supersuosion saaneessa teoksessa Straight sekä Helsingin kaupunginteatterin teoksessa Kuka pelkää tappajahaita. Guillermo on tanssijana ja opettajana erittäin kunnianhimoinen ja taiteesta tinkimätön. Vaativuudestaan huolimatta hän innostaa oppilaitaan rennolla mielellä sekä suurella huumorintajulla. 


EDUCATION

1999-2002 Escuela Professional de Arte Samuel Feijoó (EPA), Cuba. Professional School of Arts. Major in Contemporary dance & Afrocuban folklore. Minor in percussion and singing. 

1995-1998 Escuela de Arte Olga Alonso. Secondary school of Arts. Major in Ballet and Contemporary dance. Minor in percussion and singing.

1989-1995 Escuela José Martí Pérez, Cuba. Primary school.


WORK EXPERIENCE

2018 - 2017 Guillermo Sarduy – Kiteytyvä. Job description: Choreographer and
dancer.

2018 - 2017 Joona Halonen – Tight. Job description: Dancer

2017 - 2016 Kirsi Monni – ActsAndAffects Job description: Dancer

2014 Joona Halonen – Nolla Nolla. Job description: Dancer 

2014 Helsingin kaupungin teatteri (Helsinki Dance Company) – Joona Halonen: Kuka pelkää tappajahaita. Job description: Dancer

2013 Glims & Gloms Dance Company – Aikojen lopun kvartetto. Job description: Dancer

2013  Joona Halonen – Straight. Job description: Dancer

2012 Glims & Gloms Dance Company - Viktor. Job description: Dancer. 

2011 Tanssille ry – ammattilaistunnit. Contemporary dance classes teacher for professionals. 

2002-2010 Conjunto Folklórico Nacional de Cuba. 8 years in Cuba’s National dance group in Havana. Position: First dancer (solista principal). 

2003-2010 Dance productions with Cuba’s most recognized choreographers: 

Alberto Mendéz, Ballet National de Cuba (Cuba’s National Ballet) 

Isidro Rolando, Danza Contemporanea (Cuba’s National Modern Dance group)

Liz Alfonso, Ballet Español (Spanish Ballet)

Santiago Alfonso, Tropicana (Cuba’s most famous Cabaret group)

2008-2009 Different dance tours and other bigger events/festivals such as Beijing Olympics 2008 and Ballet Folklórico Nacional de Cuba tour in Spain and Portugal in 2009 as a soloist dancer.   Yusleyby Stoker Fernandez

YusleybyTaustastani

Valmistuin vuonna 2000 Escuela Profesional de Artesta ("Samuel Feijo"). Erikoistumistodistuksen sain kuubalaisista kansantansseista. Ensimmäinen työpaikkani oli Escuela de Intructores de Artessa (EIA) Villa Clarassa kansantanssin opettajana. Vuonna 2001 tulin valituksi Conjunto Folklórico Nacional de Cuban tanssijaksi, jossa nousin solistin asemaan. Osallistuin erilaisiin kansainvälisiin kiertueisiin, festivaaleihin ja kulttuurivaihtoon. Esiinnyin Saksassa kansainvälisillä kirjamessuilla, koreografina Santiago Alfonso, muita messuilla mm. Adalberton Alvarez, Polo Montanez, Hailan ja monia muita.

Olen tehnyt kiertueita mm. Manolito Simonet y su Trabucon kanssa Ranskassa, Italiassa, Bahamassa, 4 festivaalia Meksikossa, Kreikassa. Tulin valituksi osaksi kanadalaista tanssiryhmää nimeltä "Decidedly Jazz", jossa olin 4 kuukautta edustamassa Kuubaa showssa nimeltä "Bulla", joka sai osakseen hyvän menestyksen ja hyvät arvostelut. Olen myös osallistunut useisiin kansallisiin kiertueisiin Kuubassa, kuten Conjunto Folklórico Nacionalin 45-vuotisjuhlakiertueeseen, jossa minulla oli mahdollisuus esittää teoksia Kuuban tärkeimmiltä koreografeilta kuten Santiago Alfonso, Liz Alfonso, Rolando Isidro, Dany Villalonga. Uskon pystyväni välittämään ihmisille liikkumisen ja musiikin tuoman ilon.

Yoli Mendez Brown


Yoli_kasvokuva.jpg

Yolaidis Mendez Brown

Koulutus:

* EVA Escuela Vocacional de Arte Regino Eladio Boti (Guantanamo)  
* ENA Escuela Nacional de Arte 1997  
* ISA Instituto Superior de Arte 1998-2003

Työkokemus:

* Solistitanssija, Grupo ISA Danza
* Folkloretanssien opettaja, Instituto Superior de Arte (ISA) http://www.isa.cult.cu/

* Solistitanssija, Salsa la Barriada -salsaryhmä
* Solistitanssija, Papo Angarica Y Su Son Yoruba -salsaorkesteri  
* Kuubalaisten kansantanssien ja afrokuubalaisten tanssien opettaja, kulttuurimatkatoimisto La Agencia de Turismo Cultural "Paradiso" http://www.paradisonline.com/es/  
* Opettaja tanssikursseilla Tanskassa, Venezuelassa, Kanadassa, Saksassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Kolumbiassa

* Kiertueet Saksassa, Venezuelassa, Mexicossa, Venäjällä ja Tanskassa

* Opettaja, tanssikoulu Dance & Love Nation, Turku

https://www.facebook.com/yoli.mendezbrownMaarika Autio


maarika3.jpg

Maarika AutioMaarika aloitti tanssinopinnot hyvin varhain edeten rankan koulutuksen myötä klassisen baletin vaativalle ammattitasolle. Hetken mielijohteesta hän matkusti Pariisin kautta Senegaliin ja Guineaan tanssin tuntemustaan kartuttamaan - ja sille tielle jäi. Maarika tunnetaan nykyään Suomessa länsiafrikkalaisten tanssien erityistuntijana ja muusikkona, erityisesti harvinaisen balafonin kansainvälisesti arvostettuna taitajana.
Maarika on kolunnut esiintymislavoja ympäri maailmaa: Suomessa ja lähimaissa, kakkoskotimaassaan Senegalissa ja muissa läntisen Afrikan maissa sekä mm. Kiinassa ja Karibian eri saarilla. Maarika AutioSuomessa hän on noussut erääksi Konserttikeskus ry:n suosituimmista esiintyjistä ja kouluttajista ja esiintynyt sekä opettanut lukuisilla kiertueilla kautta koko Suomen pienempiä paikkakuntia myöten.
Maarika on luova ja pidetty opettaja, joka on viime vuodet keskittynyt lähinnä tiiviskursseilla opettamiseen epäsäännöllisten esiintymiskiertueiden takia. Tradición Vivan viikkotunneilla hän keskittyy länsiafrikkalaisten vanhojen muusikkosukujen upeisiin, liikekieleltään erittäin monipuolisiin ja ilmaisuvoimaisiin tansseihin. Opetuksen taso alkaa rauhallisesti perusteista.
"Länsiafrikkalaisen mentaliteetin mukaan oleellisinta ei ole tekninen virheettömyys, vaan tanssin aito ilo ja osallistuminen. Tanssin tehtävä on tuottaa hyvää mieltä niin tanssijoille itselleen kuin ympäristöönsä!"